ویژگی‌های بنزین ویژگی ضد ضربه یا آرام سوزی را بوسیله عدد اکتان که عبارت است از درصد ایزواکتان در مخلوطی از ایزواکتان و هپتان نرمال تعیین می‌کند. بدین منظور انفجار ناشی از مخلوطی از ایزواکتان و هپتان نرمال را در موتور استاندارد با هیدروکربور مورد نظر مقایسه می‌کنند. اجسامی با توان ضد انفجاری بیش از اکتان ، عددی بالاتر از 10 را اتخاذ می‌کنند. بر حسب معمول عدد اکتان بنزین اتومبیل در حدود 70 درصد و در مورد هواپیما این مقدار به 130 می‌رسد.
ادامه مطلب
+ نوشته شده در  پنجشنبه ۲۰ خرداد ۱۳۹۵ساعت 8:50  توسط علیرضا ابراهیمی  | 
هر چند از چسب در صنعت ، مخصوص آبنوس کاران و صحافان و بیشتر برای چسباندن قطعات چوبی و یا اشیای کاغذی بود. اما به تدریج دامنه کاربرد آن گسترش یافت. به طوری که امروزه به جای استفاده از میخ ، پیچ ، بست ، لولا و... برای اتصال قطعات فلزی ، چوبی ، کائوچویی ، ... از بخاری گرفته تا تهیه اسباب بازی , صنایع مونتاژ و حتی برخی از قسمتهای هواپیماهای مافوق صوت , از چسب‌های گوناگون و ویژه‌ای که به روش سنتزی تهیه می‌شوند , استفاده می‌شود. تاریخچه سابقه استفاده از چسب توسط انسان را می‌توان در واقع از عصر سنگ و دوران غارنشینی در تهیه تیر و کمان و یا نقاشی حیوانات غول پیکر بر روی تخته سنگها با استفاده از رنگدانه‌ها دانست. بدون شک ، خون نخستین ماده‌ای بود که بشر از آن به عنوان چسب استفاده می‌کرد که البته کیفیت خوبی نداشت و متداول نشد. به تدریج بشر به وجود مواد چسب دار طبیعی پی برد و استفاده از آنها را آموخت.در واقع اولین ماده چسب دار که بطور گسترده مورد استفاده قرار گرفته بود، مواد نشاسته‌ای ، قندی ، صمغ‌ها ، و شیره‌های برخی از گیاهان بود.


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  یکشنبه ۲۵ مرداد ۱۳۹۴ساعت 17:3  توسط علیرضا ابراهیمی  | 
اندازه‌گیری گازهای خطرناک روز به روز در صنعت امروز اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. کارخانه‌ها کمیته‌ای برای ایجاد استانداردهای محیطی تشکیل داده‌اند و شرایط و استانداردهای بسیار سخت‌گیرانه‌ای برای جلوگیری از انتشار این گازها تعیین شده است. ‏ABB(uk)‎‏ سیستمی دایمی را پیشنهاد داده است که اندازه‌گیری گازها را با کیفیت بسیار بالا انجام می‌دهد و با اینکه هزینه بسیار اندکی را در طول دوره کار کارخانه تحمیل می‌کند،
ادامه مطلب
+ نوشته شده در  دوشنبه ۲۲ تیر ۱۳۹۴ساعت 17:12  توسط علیرضا ابراهیمی  | 

گازي گه هيدروژن سولفات (تركيبات گوگردي) و دي اكسيد كربن در آن موجود نباشد را گاز شيرين(Sweet Gas) مي گويند.


عمل يا اعمالي كه باعث خارج ساختن تركيبات گوگردي از نفت و يا گاز مي گردند را شيرين ساختن گاز مي گويند.

گاز ترش (Sour gas) در خود گوگرد و يا تركيباتي از گوگرد دارد كه حتما بايد از آن خارج شود زيرا هم محصول پالايش شده را نامرغوب مي سازد و هم براي وسايل و دستگاهها زيان آور هستند. البته گوگرد خارج شده در صنعت مورد استفاده قرار مي گيرد.


مقدار مجاز وجود تركيبات گوگردي :


0.1 to 0.25 grains per 100 SCF of gas where 1 lb(pound) = 7000 grains

چرا تركيبات گوگردي (H2S content) و دي اكسيد كربن (CO2) بايد از گاز جدا شوند؟

-1
هر دو اين گازها در هنگام سوختن ، گازهاي سمي توليد مي كنند. H2S در هنگام سوختن SO2 وSO3 توليد مي كند كه هر دوي اين گازها سمي هستند. (CO2) در غياب اكسيژن مونوكسيد كربن توليد مي كند كه گازي سمي است.

-2 از آنجايي كه اين گازها تقويت كننده خاصيت خورندگي هستند لذا اين گازها بايد حذف شوند تا از خوردگي فلزات جلوگيري شود.

-3مقدار زياد (CO2) باعث مي شود تا خاصيت گرم كنندگي گاز كاهش يابد.

+ نوشته شده در  دوشنبه ۲۱ بهمن ۱۳۹۲ساعت 22:2  توسط علیرضا ابراهیمی  | 

باکلیک بر روی لینک زیر به یک جدول تناوبی فوق العاده خواهید رسید که علاوه بر اطلاعات معمولی مانند نماد و نام عنصر عدد اتمی و عدد جرمی و........که هر جدول تناوبی می دهد اطلاعات زیر را در اختیار شما قرار می دهد:

-1آرایش لایه ای هر عنصر

-2 دسته بندی کامل عناصر

-3 با کلیک بر روی خواص و سپس نماد هر عنصر به اطلاعات کاملی ازجمله حالت فیزیکی ،دمای ذوب ، دمای جوش، انرژی یونش ، قدرت الکترونگاتیوی ، انرژی الکترون خواهی ، ظرفیت ، شعاع یونی ، درصد فر اونی ، سال کشف ، چگالی و........

4-با کلیک بر روی compound و سپس بر روی هر عنصر متداول ترین ترکیبات عنصر مورد نظر را خواهید دید

-5 با کلیک بر روی ایزوتوپ و سپس بر روی هر عنصر کلیه ایزوتوپ های عنصر مورد نظررا خواهید دید که اگر نمایشگر ماوس را بر روی هر ایزوتوپ برید خواص ایزوتوپ فهرست خواهد شد

-6 با کلیک بر روی اوربیتال و سپس نماد هر عنصر آرایش کلیه اوربیتالهای پر شده عنصر نمایش داده خواهد شد

برای دریافت جدول اینجا را کلیک کنید
+ نوشته شده در  سه شنبه ۱ بهمن ۱۳۹۲ساعت 19:40  توسط علیرضا ابراهیمی  | 
ترکیبات گوگرددار
عملا کلیه نفتهای شناخته شده ، دارای گوگرد هستند. نفتهای بدست آمده از آمریکای جنوبی و خاورمیانه و خاور نزدیک بطور متوسط دارای گوگرد بیشتری است. در نفتهای خام ایران، در حد گوگرد استخراج شده از ۱،۲۲% در نفت هفت گل تا ۲،۴۶% در نفت خارک تغییر می‌نماید. نفتهای اروپای شرقی ، خاور دور ، هند ، پاکستان و برمه بطور متوسط از نفتهای خام سایر نقاط ، کم گوگردتر است.
نسبت درصد گوگرد زیاد در اکثر فرآورده‌های نفتی ، مضر است و حذف یا تبدیل آنها به مواد بی ضرر ، قسمتهای مهم کار پالایشگاه‌ها را تشکیل می‌دهد. وجود ترکیبات گوگردی در بنزین ، به علت خورندگی که در قسمتهای موتور ایجاد می‌نماید، مضر تشخیص داده شده است و مخصوصا در شرایط زمستانی به علت جمع شدن SO۲ محلول در آب که در نتیجه احتراق بدست می آید، در محوطه میل لنگ موجب خورندگی بسیار می‌شود. به علاوه هرکاپتانهای محلول در مواد نفتی ، مستقیما در مجاورت هوا موجب خورندگی مس و برنج می‌شود. هرکاپتانها همچنین تاثیر نامطلوبی روی حساسیت سرب و ثبات رنگ فرآورده‌ها دارد. گوگرد آزاد در صورتی که وجود داشته باشد، خورنده است. سولفورها ، دی‌سولفورها و تیوفنها ، کمتر خورنده هستند؛ اما موجب کم شدن عدد اکتان در مجاورت تترااتیل سرب می‌شوند.
قسمت اعظم SH۲ در موقع تقطیر نفت در درجات حرارت ۳۳۰ و ۴۰۰ درجه فارنهایت از نفت خارج می‌شود.

ترکیبات اکسیژن‌دار
این ترکیبات ۲% ترکیبات نفتی را شامل می‌شوند و تا ۸% افزایش می‌یابند. برخلاف ترکیبات گوگردار ، ترکیبات اکسیژن‌دار مانند اسیدهای نفتنیک ، در صنعت کاربرد دارند. از نظر اینکه اولین اسیدهای حاصله از نفت ، از مشتقات مونوسیکلوپارافینها (نفتنها) بوده‌اند، آنها را اسیدهای نفتنیک نام نهاده‌اند. علاوه بر اسیدهای نفتنیک ، اسیدهای آلیفاتیک نیز در نفت دیده شده‌اند. وجود فنلها در چکیده‌های کراکینگ ثابت شده و مقدار ناچیزی نیز در بنزین خام مشاهده شده است. به این جهت به نظر می‌رسد که فنلها در نفت خام وجود داشته باشند. به جز اسیدهای نفتنیک و ترکیبات فنلی ، استرها ، انیدریدها ، الکلها و ستنها و آلدئیدها در نفت مشاهده شده‌اند.
تهیه اسیدهای نفتنیک از نفت ، اهمیت تجارتی پیدا کرده و تولید سالانه به شدت افزایش یافته است. این اسیدها به شکل املاح فلزی خود مصرف می‌شوند. نفتناتهای سرب اهمیت زیادی دارند؛ زیرا به عنوان روغنهای مقاوم (در برابر فشار) و خشک کننده رنگها همراه با نفتنناتهای کبالت و منگنز مصرف می‌شوند. نفتناتهای مس به عنوان محافظ چوب و در ساختمان رنگهای مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند. املاح دیگر در گریسها به منظور تهیه گریس مقاوم در مقابل اکسیژن مصرف می‌شوند.

ترکیبات نیتروژن‌دار یا ازت‌دار

ترکیبات نیتروژن‌دار ، ۵۰% ترکیبات نفت را شامل می‌شوند. (نیتروژن به عنون عامل مسموم کننده کاتالیست در شکستن کاتالسیت‌ها می‌باشد.) در بعضی از نفتها ، نیتروژن وجود ندارد. با وجود مقدار کم ازت در نفت این درصد اهمیت زیادی در پالایشگاه‌ها پیدا می‌کند، زیرا ترکیبات نیتروژن‌دار را عامل اصلی مسموم کننده کاتالیزور در دستگاههای کراکینگ کاتالسیتی می‌دانند و نیز تشکیل صمغ را در موقع استفاده از بعضی فرآورده‌ها از قبیل سوختها ، به ترکیبات ازت‌دار نسبت می‌دهند.
ترکیبات ازت‌دار نفت را به دو گروه قلیایی و قلیایی خاکی تقسیم کرده‌اند. این تقسیم بندی ، بر مبنای قابلیت ترکیب این مواد با محلول اسید پرکلریک و اسید استیک قرار دارد. از ترکیبات ازت‌دار موجود در چکیده‌های حاصل از دستگاه تقطیر ، ۲۵ الی ۳۵ درصد جزو گروه قلیایی است. ترکیبات ازت‌دار گروه قلیایی به سادگی از نفت جدا می‌شوند و به این سبب تحقیقات زیادی روی آنها صورت گرفته است. مشتقات پیریدین و کینولین تنها ترکیبات ازت‌دار گروه قلیایی است که در محصولات سبک حاصل از دستگاه کراکینگ وجود دارد. از گروه قلیایی می‌توانیم از پیریدین‌ها ، کینولین‌ها ، آمین‌ها ، اندولینها و هگزا هیدرو کربازولها نام ببریم. از گروههای غیر قلیایی می‌توانیم از پیرولها ، اندولها و کربازولها نام ببریم.

ترکیبات فلزدار
در نفت ، علاوه بر ترکیبات مذکور ترکیبات فلزدار هم وجود دارد. در شیمی آلی با این عملکرد روبرو هستیم که برای مطالعه وجود ترکیبات معدنی در ترکیبات آلی معمولا از خاکستر ترکیبات آلی استفاده می‌شود. در مورد ترکیبات نفتی نیز خاکستر آنها استفاده می‌شود.
مقدار خاکستر یک نفت خام معمولی در حدود ۰.۰۱ تا ۰.۰۵ درصد وزنی می‌باشد. گر چه بعضی از ترکیبات فلزدار ممکن است واقعا مواد محلول در نفت باشد، اما قسمت اعظم آن را موادی تشکیل می‌دهد که یا در آبهای معلق در نفت خام محلول هستند و یا مربوط به مواد جامد معدنی‌اند که به شکل ذرات ریز در نفت خام پراکنده است. نتیجه تجزیه تعدادی از نفت خامهای مختلف ، وجود ترکیبات وانادیم (۲۳۳ppm) ، نیکل (۹۷ppm) ، آهن (۳۱ppm) ، مس (۱.۱ppm) ، روی ، کلسیم ، منیزیم ، سرب و … را ثابت نموده است.
+ نوشته شده در  جمعه ۶ دی ۱۳۹۲ساعت 12:47  توسط علیرضا ابراهیمی  | 
ملامین یک ماده شیمیایی آلی است، که بیش از همه به صورت بلورهای مملو از نیتروژن یافت می‌شود.
ملامین به طور گسترده‌ای در تولید پلاستیک‌ها، چسب‌ها، ظرف‌های غذا، قفسه‌‌ها و وایت‌بوردها به کار می‌رود.
ملامین نام رایج برای ماده شیمیایی 2,4,6-triamino-1,3,5-triazine است. ملامین یک تریمر (پلیمر سه‌تایی) سیاناماید، با یک چارچوب 1،3،5 تیازینی است و از کربید کلسیم ساخته می‌شود. ملامین مانند سیانامید از لحاظ جرمی 66 درصد نیتروژن دارد.
این ترکیب شیمیایی را با فرمالدئید متراکم می‌کنند تا یک رزین گرماسخت (ترموستینگ) از آن به دست آید. رزین‌های ملامین در کاربردهای بسیاری در صنعت دارند.

ملامین و مواد غذایی

ملامین در سال 2007 در گلوتن گندم و کنسانتره پروتئین برنج صادراتی چین که در تولید غذای حیوانات در آمریکا به کار می‌رود، یافت شد. این آلودگی باعث مرگ شمار زیادی از سگ‌ها و گربه‌ها به علت نارسایی کلیه در آمریکا شد.
در رسوایی اخیر آلودگی لبنیات در چین با ملامین، آلودگی به ملامین در چندین مارک تجاری متفاوت شیرخشک کودکان، یکی از مارک‌های دسر منجمد ماست و یک مارک قهوه سرد قوطی یافت شد. در همه این فراورده‌ها به احتمال زیاد از اجزایی استفاده شده بود که از شیر آلوده به ملامین به دست آمده بودند.

ملامین و سلامتی انسان

با اینکه بررسی مستقیمی در مورد تاثیر ملامین بر سلامتی انسان وجود ندارد، داده‌های به دست آمده از مطالعات حیوانی برای پیش‌بینی اثرات ملامین بر سلامتی انسان به کار برد.
ملامین به تنهایی باعث ایجاد سنگ مثانه در آزمایش بر روی حیوانات شده است. ملامین در ترکیب با اسید سیانوریک، که ممکن است در پودر ملامین یافت شود، ممکن است بلورهایی را تشکیل دهد که به ایجاد سنگ‌ کلیه منجر شود.
بلورهای کوچک ملامین همچنین ممکن است لوله‌های کوچک درون کلیه را که وظیفه تشکیل ادرار را به عهده دارند، مسدود کند و به نارسایی کلیه و در مواردی به مرگ بینجامد.


همچنین نشان داده شده است که ملامین دارای در شرایطی معین در حیوانات آزمایشگاهی سرطان‌زا است، اما در مورد که آیا ملامین اثر مشابهی در انسان هم دارد، شواهد قاطعی در دست نیست.

مسمومیت با ملامین باعث تحریک‌پذیری، ظاهرشدن خون در ادرار، کاهش میزان ادرار یا بندآمدن ادرار، نشانه‌های عفونت کلیه و ... می شود.

+ نوشته شده در  شنبه ۲۳ آذر ۱۳۹۲ساعت 20:1  توسط علیرضا ابراهیمی  | 

هر تركيب آلي معمولا از كربن و هيدروژن و احتمالا چند عنصر ديگر تشكيل شده است . اين تركيبات در اثر شعله ميسوزند.

محصول اين عمل كربن ديو اكسيد(Co2) و آب(HoH) است.

براي مثال معادله شيميايي سوختن كامل گاز متان به اين صورت است:

CH4 + 2O2 ==== CO2 + 2H2O

اگر نشاسته يا قند معمولي را گرم كنيم ابتدا جسم به صورت زغالي شكل در مي آيد و بخار آب از دست ميدهد و بعد ميسوزد.

چنان چه عمل سوختن به صورت كامل انجام شود ميتوان محصولات سوختن را به يك ظرف حاوي آب آهك هدايت كرد،كدر شدن آب آهك وجود كربن را در ساختار جسم آلي نشان ميدهد.

اجسام معدني داراي پيوند محكم است بنابراين به راحتي ذوب نميشود و اگر آنها را گرم كنيم در دماي پايين تغييري در آن ها مشاهده نميشود، در حالي كه اغلب اجسام آلي به سهولت ذوب ميشوند.

+ نوشته شده در  دوشنبه ۴ آذر ۱۳۹۲ساعت 13:6  توسط علیرضا ابراهیمی  | 
سبک ترین ماده­ جامد:

سبک ترین ماده­ جامد، آئروژلی است با چگالی 1/9 میلی گرم بر سانتی متر مکعب که توسط لارنس لیورمور از آزمایشگاه ملی آمریکا ساخته شده است. این ترکیبات گاز های جامدی هستند که کمترین میزان ضریب شکست و بالاترین درجه­ی عایق بندی را در بین مواد جامد دارند.

تیره ترین ماده ی ساخته ی بشر :
این ماده که پوششی سیاه و آلیاژی ساخته شده از فسفر-نیکل است اولین بار در سال 1980 توسط پژوهشگران آمریکا و هند ساخته شد. این ماده فقط 16/0 درصد از نور مرئی را بازتابش می دهد که 25 بار کمتر از رنگ های سیاه نقاشی می باشد.

پایین ترین دمای تولید شده :

دانشمندان ماسوچوست انستیتوی فناوری کمبریج در آمریکا در سپتامبر 2003 اعلام کردند که توانسته اند به دمای 450 پیکو کلوین (بالای صفر مطلق) برسند. (k0000000045/0 (

کمیاب ترین عنصر روی زمین:
فقط حدود 25 گرم از عنصر استاتین به طور طبیعی در پوسته ی زمین موجود است.

فراوان ترین عنصر ها:
هیدروژن فراوان ترین عنصردر جهان هستی با بیش از 90 درصد و فراوان ترین در منظومه ی شمسی با 68/70 درصد و آهن فراوان ترین عنصر کره ی زمین با 36 درصد جرمی ، اکسیژن فراوان ترین عنصر پوسته ی زمین و نیتروژن فراوان ترین عنصر هوا کره می باشند.

بالاترین و پایین ترین نقطه ی ذوب و جوش در بین عنصر ها:
تنگستن با دمای ذوب 3414 و دمای جوش 5847 درجه­ی سانتی گراد بالاترین و هلیم با دمای ذوب 375/272- و نقطه ی جوش 928/268- درجه ی سانتی گراد کمترین نقطه ی ذوب و جوش را در بین عنصر ها دارا می باشند.

+ نوشته شده در  دوشنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۲ساعت 20:16  توسط علیرضا ابراهیمی  | 
ساختار

بنزین موتور، عمدتا” مخلوطی از هیدروکربن های سبک مایع (C5 –C10 ) است که دامنه تقطیری از ۳۸ تا ۲۰۵ درجه سلسیوس را در بر می گیرد. در ساخت بنزین موتور، برش های مختلف نفتی به اضافه مواد اکسیژنه، به منظور بالابردن کیفیت( از جمله آرام سوزی ) و همچنین شاخص رنگ به کار می رود. در این فرآورده از سرب به عنوان بالا برنده عدد اکتان استفاده نمی شود.

  • · مشخصات

ادامه مطلب
+ نوشته شده در  جمعه ۳ آبان ۱۳۹۲ساعت 21:18  توسط علیرضا ابراهیمی  | 

    · ساختار

این فرآورده های برش های سنگین نفتی حاصل از باقیمانده برجهای تقطیر هستند که با استفاده از برش های سبکتر تنظیم گرانروی شده و بعنوان سوخت عرضه می شوند. ترکیب درصد هیدروکربن های متشکله، ارزش حرارتی مناسبی را به سوخت بخشیده و مقدار فلزات موجود، در سیستم های مصرف کننده ایجاد اشکال نمی کند.


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  جمعه ۱۹ مهر ۱۳۹۲ساعت 21:52  توسط علیرضا ابراهیمی  | 

 


تبديل هيدروژني آلكالن هاي نرمال نقش بسيار مهمي را در صنعت نفت بازي مي كند. شاخه دار كردن الكالنهاي نرمال براي بهبود عدد اكتان گسيولينن (بنزين) و دستيابي به عملكرد هاي بهتر براي ديزل و روغن هاي روانساز در دماهاي پايين لازم و ضروري است.

روغن هاي پايه با انديس گرانروي بالا مي توانند توسط هايدروكراكينگ (شكست كاتاليستي هيدروژني) خوراكهاي مناسب با ايزومريزاسيون هيدروژني اسلاك وكس توليد شوند. در طي فرايند تبديل هيدروژني هر دو فرايند كراكينگ و ايزومريزاسيون به طور همزمان اتفاق مي افتند.

كاتاليست هاي مورد استفاده در اين فرايندها دو عاملي هستند كه توسط بخش هاي اسيدي و بخش هاي فلزي مشخص مي شوند.

بخش هاي اسيدي عامل كراكينگ / ايزومريزاسيون و بخش هاي فلزي عامل هيدروژن دهي / هيدروژن گيري هستند.

پايه هاي اسيدي معمولا شامل: اكسيدهاي آمورف يا مخلوط هاي اكسيدي (مانند Al2O3, ZrO2/SO4, SiO2-Al2O3)، زئوليت ها از قبيل (Y, beta , mordenite, ZSM-5, ZSM-22) و سيليكا آلومينا فسفات ها از قبيل (SAPO 11, SAPO31, SAPO41) مي شوند.


بيشترين فلز مورد استفاده پلاتين، پالاديم و در سيستم هاي دو فلزي (W/Mo, Ni/Co, Ni/W, Ni/Mo در فرم سولفيدي) مي باشد. تعادل بين غلظت سايت هاي اسيدي پايه و قدرت آنها و فعاليت هيدروژن دهي / هيدروژن گيري سايت هاي فلزي در تعيين گزينش پذيري ايزومريزاسيون هيدروژني و توزيع محصولات كراكينگ از اهميت بالايي بر خوردارند.

كاتاليست هاي بارگذاري شده با فلزات نجيب (مانند پلاتين و پالاديم) گزينش پذيري بالاتري را براي ايزومريزاسيون هيدروژني در مقايسه با كاتاليست هاي بارگذاري شده با فلزات غير نجيب از قبيل نيكل، كبالت و موليبدن و تنگستن نشاان مي دهند.

براي ايزومريزاسيون هيدروژني هيدروكربن هاي با زنجيره بلند، كاتاليست ها و با توانايي هيدروژناسيون بالا و اسيديته پايين مطلوب است.

+ نوشته شده در  چهارشنبه ۳ مهر ۱۳۹۲ساعت 21:24  توسط علیرضا ابراهیمی  | 
آب اکسیژنه :

روش اول

مواد لازم: باریم پراکسید، سولفوریک اسید 20%، باریم کربنات، یخ

روش کار: درون یک ارلن کوچک 25 میلی لیتر سولفوریک اسید 20% ریخته و

پس از سرد کردن (ارلن را درون آب یخ قرار دهید) به تدریج 5 گرم BaO2 به آن

اضافه کنید (ارلن همچنان درون آب یخ باشد) در این حالت باریم سولفات ته

نشین میشود. سپس به آن حدود یک گرم BaCO3 جامد اضافه نموده،

رسوب را صاف کنید. محلول زیر صافی آب اکسیژنه میباشد.


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  یکشنبه ۱۰ شهریور ۱۳۹۲ساعت 19:57  توسط علیرضا ابراهیمی  | 
نرم افزار رسم سریع ملکولهای پیچیده شیمی به صورت دو بعدی - Molecule Maker 2.5.1.1 - نسخه قابل حمل

 (پورتابل) Molecule Maker یکی از نرم افزارهای رسم ملکولهای پیچیده شیمی به صورت دو بعدی میباشد . تقریبا در تمام گرایشهای شیمی و در تمام مقاطع تحصیلی نیاز به رسم ساختمان ملکولی برای نگارش انواع تحقیق ، پایان نامه و حتی گزارشهای فنی به چشم میخورد.

به صورتی که حتی استفاده از نرم افزارهای استانداردی چون MS Office Word بدون نصب افزونه های لازم نمیتواند از کارایی لازم برخوردار باشد. در نرم افزار Molecule Maker تقریبا تمام موارد مورد نیاز برای یک رسم ساختار های ملکولی در نظر گرفته شده است .

به محض اجرای نرم افزار، با یک صفحه تقسیم بندی شده روبرو میشویم و به راحتی یک نرم افزار نقاشی، میتوانیم مولکولهای مورد نظر خود را در آن طراحی نماییم . به طور مثل تنها با کلیک چپ ماوس، پیوندها رسم میگردد و با استفاده از یک راست کلیک نیز میتوانیم حروف را وارد نماییم . در این نرم افزار از کلیدهای ترکیبی حداکثر استفاده به عمل آمده است چنانکه مثلا برای نمایش پیواندهای واندروالس کافی است با نگه داشتن کلید V و دکمه چپ موس آن را به حرکت در آوریم و یا برای ذخیره شکل حاصل با استفاده از Ctrl + S میتوانیم به گزینه Save دسترسی پیدا کنیم .

نرم افزار با وجود حجم کم دارای راهنمای کامل در قالب یک فایل CHM میباشد که تقریبا تمام ریزه کاری های آن را توضیح داده است. این نرم افزار با تلاش تیم فنی سرزمین دانلود به صورت پورتابل درآمده و می توانید بدون نیاز به نصب از آن استفاده کنید

+ نوشته شده در  دوشنبه ۴ شهریور ۱۳۹۲ساعت 21:24  توسط علیرضا ابراهیمی  | 

مهمترين كاربردهاي مهندسي شيمي در پزشكي را مي‌توان به چهار گروه زير تقسيم كرد:


1 سيستمهاي كنترل انتقال دارو: در بيشتر اين سيستمها با استفاده از محملهاي بسپاري سرعت آزاد شدن دارو در بدن، بهينه و اثرهاي نامطلوب جانبي كاهش داده مي‌شود و در موارد ويژه دارو در نقاط عمل متمركز مي‌گردد.


2 اندامهاي مصنوعي بدن: اين اندامها نوع اول جايگزين عضوي در بدن شده و همواره بيمار هستند كه از آن جمله مي‌توان دريچه قلب مصنوعي، شنتهاي گوناگون و لنزهاي چشمي را نام برد. نوع دوم دستگاههايي هستند كه وظيفه يك اندام خاص در بدن را انجام مي‌دهند.


3 مهندسي بافت ساختارهايي از بدن: شامل پنج شاخه، كشت سلول در بدن، ساخت بافتهايي از بدن، ساخت پوست در زيست واكنشگاه، پوشش دادن اندامهاي مصنوعي و مدل كردن رفتارهاي سلولي است.


4 مدلسازي بدن: با مدل كردن بدن مي‌توان پديده‌هايي را كه در بدن رخ مي‌دهند شناسايي كرده، عاملهاي بسياري از بيماريها را تعيين كرده و روشهاي درمان مؤثري را ارايه داد. همچنين يافتن مدلي براي رفتارهاي طبيعي بدن در بيشتر موارد مبناي ساخت اندامهاي مصنوعي مي‌شود.

+ نوشته شده در  شنبه ۲۶ مرداد ۱۳۹۲ساعت 22:55  توسط علیرضا ابراهیمی  | 
انفجار بمب اتمي چندين هزار ميليارد كالري حرارت را در چند ميليونيوم ثانيه ايجاد مي كند .
اين دماي چند ميليون درجه اي با فشار بسيار زياد تا فاصله 1200 متري از مركز انفجار به افراد بدون پوشش حفاظتي صدمه مي زند و سبب مرگ و بيماري انسان و جانوران مي شود . همچنين زمين ، هوا آب و همه چيز را به مواد راديو اكتيو آلوده مي كند .
بمب هاي اتمي شامل نيروهاي قوي و ضعيفي اند كه اين نيروها هسته يك اتم را به ويژه اتم هايي كه هسته هاي ناپايداري دارند، در جاي خود نگه مي دارند. اساسا دو شيوه بنيادي براي آزادسازي انرژي از يك اتم وجود دارد: 1- شكافت هسته اي: مي توان هسته يك اتم را با يك نوترون به دو جزء كوچك تر تقسيم كرد. اين همان شيوه اي است كه در مورد ايزوتوپ هاي اورانيوم (يعني اورانيوم 235 و اورانيوم 233) به كار مي رود.
براي توليد يك بمب اتمي موارد زير نياز است:

1يك منبع سوخت كه قابليت شكافت يا همجوشي را داشته باشد.

2دستگاهي كه همچون ماشه آغازگر حوادث باشد.

3راهي كه به كمك آن بتوان بيشتر سوخت را پيش از آنكه انفجار رخ دهد دچار شكافت يا همجوشي كرد.

در اولين بمب هاي اتمي از روش شكافت استفاده مي شد. اما امروزه بمب هاي همجوشي از فرآيند همجوشي به عنوان ماشه آغازگر استفاده مي كنند.بمب هاي شكافتي (فيزيوني): يك بمب شكافتي از ماده اي مانند اورانيوم 235 براي خلق يك انفجار هسته اي استفاده مي كند. اورانيوم 235 ويژگي منحصر به فردي دارد كه آن را براي توليد هم انرژي هسته اي و هم بمب هسته اي مناسب مي كند. اورانيوم 235 يكي از نادر موادي است كه مي تواند زير شكافت القايي قرار بگيرد.اگر يك نوترون آزاد به هسته اورانيوم 235 برود،هسته بي درنگ نوترون را جذب كرده و بي ثبات شده در يك چشم به هم زدن شكسته مي شود. اين باعث پديد آمدن دو اتم سبك تر و آزادسازي دو يا سه عدد نوترون مي شود كه تعداد اين نوترون ها بستگي به چگونگي شكسته شدن هسته اتم اوليه اورانيوم 235 دارد. دو اتم جديد به محض اينكه در وضعيت جديد تثبيت شدند از خود پرتو گاما ساطع مي كنند. درباره اين نحوه شكافت القايي سه نكته وجود دارد كه موضوع را جالب مي كند.

ادامه مطلب
+ نوشته شده در  چهارشنبه ۲ مرداد ۱۳۹۲ساعت 22:11  توسط علیرضا ابراهیمی  | 

مقدمه

در حال حاضر استاندارد بين الملليISO/IEC 17025 که در نتيجه تجربيات وسيع حاصل از اجرايISO/IEC Guide 25 و استاندارد اروپايي EN45001 تهيه شده است، جايگزين هر دوي آنها شده است. اين استاندارد شامل کليه الزاماتي است که آزمايشگاه هاي آزمون و کاليبراسيون بايد آنها را برآورده سازند تا بتوانند اثبات کنند که يک سيستم کيفيت را به کار گرفته و از نظر فني صلاحيت داشته و قادر به فراهم آوردن نتايج معتبر ‌مي باشد 2]و[1.

مراجع تأييد صلاحيت که صلاحيت آزمايشگاه‌هاي آزمون و کاليبراسيون را به رسميت مي‌شناسد، بايد اين استاندارد را به عنوان مبناي تأييد صلاحيت خود قرار دهند. آزمايشگاه هايي که بخشي از يک سازمان بزرگتر مي‌باشند يا خدمات ديگري هم ارايه مي‌نمايند، قادر به اجراي سيستم کيفيتي هستند که با استانداردهاي ISO9001 يا ISO9002 و نيز با اين استانداردهاي ذکر شده كه مرتبط با گستره خدمات آزمون و کاليبراسيون که در سيستم کيفيت آزمايشگاه منظور شده است، در نظر گرفته مي‌شود. آزمايشگاه هاي آزمون و کاليبراسيوني که الزامات ISO 17025را برآورده نمايند، خودبه‌خود الزامات استانداردهاي ISO 9001 و ISO 9002 را نيز برآورده خواهند نمود. با اين حال گواهي انطباق با استانداردهاي ISO 9001 و ISO 9002 به تنهايي حاکي از صلاحيت آزمايشگاه در فراهم آوردن و ارائه داده‌ها و نتايج فني معتبر نخواهد بود] 4 و [3.


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  سه شنبه ۴ تیر ۱۳۹۲ساعت 22:15  توسط علیرضا ابراهیمی  | 
نفت کوره ، یک فراورده جانبی
بیشتر نفت کوره‌های باقیمانده مصرفی در ایالات متحده آمریکا ، از خارج وارد می‌شود. این سوخت به قیمت بسیار ارزانی فروخته می‌شود (قبلا حدود 70 درصد قیمت نفت خامی که از آن تولید شده است) و بعنوان یک فراورده جانبی تلقی می‌گردد.

مشخصه‌های بحرانی نفت کوره
مشخصه‌های بحرانی نفت کوره عبارتند از گرانروی و مقدار گوگرد. در سالهای آینده ، با توجه به لزوم جلوگیری از آلودگی هوا ، مقدار بیشینه گوگرد ، بی شک ، کاهش خواهد یافت. در برخی نقاط ، فقط نفت کوره‌های کم‌گوگرد می‌توانند مورد استفاده قرار گیرند و این گرایش ، رو به توسعه است.


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  جمعه ۳ خرداد ۱۳۹۲ساعت 21:3  توسط علیرضا ابراهیمی  | 
عملیاتی که در تولید و تصفیه نفت بر روی نفت خام انجام می‌گیرند، عبارتند از:
روش‌های گوناگون تقطیر ، روش‌های فیزیکی و شیمیایی تصفیه و تفکیک و روش‌های تغییر و تبدیل مواد در واحدهای مربوطه. بنابراین یک پالایشگاه ، مجتمعی از واحدهای مختلف تولید ، تصفیه و تغییر و تبدیل مواد خواهد بود که هر واحد آن مجهز به سیستم‌های آماده نمودن شارژ ، تماس ، تفکیک فازها و جمع‌آوری حلال یا حرارت می‌باشد و در هر واحد آن فرآورده های مختلفی بدست می‌آید. البته نخستین عمل قبل از هر گونه پالایش بر روی نفت خام ، عاری نمودن آن از آب می‌باشد و سپس تصفیه نفت خام انجام می‌گیرد.

عاری نمودن نفت خام از آب :
نفت خامی که وارد تصفیه خانه می‌گردد، دارای مقدار قابل ملاحظه‌ای از آبهای نمکی است که اغلب در مجاورت شن و ترکیبات اکسیژنه به حالت امولسیون در می‌آید و وجود آب در این مورد ، ایجاد اختلالاتی در حین عمل تقطیر می‌نماید و بعلت وجود نمک‌ها نیز سبب خوردگی دیگ‌های بخار می‌گردد. بنابراین باید بطرق ممکنه ، آب را از نفت خام جدا نمود. با استفاده از یکی از روشهای سانتریفوژ ، دکانتاسیون و استفاده ار یک میدان الکتریکی ، آب را از روغن تفکیک می‌کنند.

ادامه مطلب
+ نوشته شده در  جمعه ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۲ساعت 21:41  توسط علیرضا ابراهیمی  | 
در مواردی که گاز در نفت خام محلول است مقداری از آن به جهت ماهیت گاز و تحت تأثیر کاهش فشار موجود در سر چاه از نفت جدا می‌گردد و سپس این دو گروه از هیدروکربنها برای فرآورش بیشتر هر یک به مجاری مخصوص بخود فرستاده می‌شوند.

۱– تفکیک مایعات گازی

این فرایند اولین مرحله از مجموعه عملیات پالایش گاز طبیعی خام می‌باشد . در به عمل آوری مایعات گازطبیعی فرایندی سه مرحله‌ای وجود دارد. زیرا ابتدا مایعات (NGL) توسط جاذب NGL از گازطبیعی استخراج و سپس ماده جاذب طی فرایند دوم قابلیت استفاده مجدد (مکرر) را در فرایند ابتدایی کسب می‌نماید و نهایتا در فرایند سوم عناصر تشکیل دهنده و گرانبهای این مایعات نیز باید از خودشان جدا سازی شده و به اجزای پایه‌ای تبدیل گردند . که این فرایند در یک نیروگاه فرآورش نسبتاً متمرکز بنام کارخانه گاز مایع بر روی مایعات حاصل انجام می‌شود. بخش اعظم مایعات گازی درمحدوده بنزین و نفت سفید می‌باشد . ضمن آنکه می‌توان فرآورده‌های دیگری مانند حلال و سوخت جت و دیزل نیز از آن تولید نمود.


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  دوشنبه ۲ اردیبهشت ۱۳۹۲ساعت 22:20  توسط علیرضا ابراهیمی  |