شیمی - بازرسی فنی

وبلاگ هر هفته یک حدیث به آدرس www.hadis89.blogsky.com منتظر مشتاقان احادیث پیامبر و ائمه معصومین (ع) می باشد.

شیمی - بازرسی فنی

وبلاگ هر هفته یک حدیث به آدرس www.hadis89.blogsky.com منتظر مشتاقان احادیث پیامبر و ائمه معصومین (ع) می باشد.

استخراج مداوم به وسیله سوکسله

 

 

دستگاه آزمایشگاهی است که در سال 1879 توسط فرانتس فون سوکسلت (Franz von Soxhlet) اختراع شد. این روش در اصل برای استخراج چربی از مواد جامد طراحی شده بود. با این حال، کاربرد سوکسله به استخراج لیپیدها محدود نشده است. نمونه در مخزن سوکسله (Soxhlet Thimble) ریخته می شود، و یک حلال مورد نظر در بالن ریخته می شود که در اثر حرارت حلال بخار شده و روی نمونه ریخته می شود این چرخه وقتی که مخزن سوکسله پر شد از طریق سیفون نازک شیشه ای دوباره به بالن بر می گردد و به این ترتیب این چرخه انجام می شود.

ادامه مطلب ...

فدراسیون خوردگی اروپا

پایگاه اینترنتی www.efcweb.org سایت رسمی فدراسیون خوردگی اروپا بوده و از بخش‌های متنوع و مفیدی برای مهندسین و فعالان در زمینه خوردگی تشکیل شده است.

مقدمه ای بر خوردگی:

کلمه خوردگی قدمتی به اندازه عمر زمین دارد.اما با نامهای مختلفی شناخته شده است.عموما" خوردگی را به صورت لایه های زنگ و پدیده ای نامطلوب که باعث تخریب ظاهر و کوتاه شدن عمر اشیا می گردد معرفی می کنند.یکی از فلاسفه روم باستان در یکی از رسائل خود در مورد تخریب آهن در برابر خوردگی اشاراتی دارد.بنابراین خوردگی از عهد باستان تاکنون نه تنها کیفیت زندگی بشر را تحت تاثیر قرار داده , بلکه باعث کند شدن روند پیشرفتهای فنی هم شده است.نوشته های تاریخی زیادی از دال بر مشاهده خوردگی از نویسندگان, فلاسفه و دانشمندان وجود دارد. اما مدارک جهت بررسی مکانبزمهای خوردگی ودلایل آن تا قبل از اینکه روبرت بویل(1) " شروع مکانیکی خوردگی " را بنویسد بسیار اندک بود.

ادامه مطلب ...

بررسی اجمالی پیگمانها ـ رزینها ـ بایندرها و کاتالیستها در صنایع

رنگ، در دنیای امروز نقش بسیار مهمی را در پرورش ذوق و قرایح بشری و ارضای نیازهای زیباشناسی وی ایفا می کند. بدین جهت است که احساس رنگ را به تعبیری حس هفتم می گویند. رنگ با حفظ اهمیت ویژه و بی چون و چرای خود در مبانی زیبائیهای هنر قدمی در روزگار ما عامل پرتوانی در آراستن و جلوه گری همه آثار زندگی و زیبا گردانیدن و مطلوب نمودن کالاها و وسائلی است که بدست ....

 

ادامه مطلب ...

سختی گیر مغناطیسی

در چند دهه اخیر تکنولوژی سختی گیری و رسوب زدایی مغناطیسی در صنایع مختلف و به خصوص در حرارت و برودت جایگاه مناسبی پیدا کرده است به طوریکه دربسیاری از موارد جایگزین روشهای دیگر که عمدتا شیمیایی هستند ، شده است.
این روش با برخورداری از مزایایی چون :

- حذف آثار نا مطلوب سختی و رسوب

- جلوگیری از تشکیل رسوب

- حذف رسوبهای پیشین

- افزایش بازدهی مبدلهای حرارتی

- نصب و نگهداری آسان


تبدیل به یکی از کاربردی ترین راههای مقابله با سختی و رسوب در حرارت و برودت شده است .



در اثر اعمال میدان مغناطیسی

ادامه مطلب ...

رنگ یک ماده مهندسی

رنگ یک ماده مهندسی میباشد، اما برخلاف بعضی از مواد مهندسی یک ماده ساده نیست، یا حتی نمی توان آن را به سادگی به صورت دسته ای از مواد تعریف کرد. رنگ می تواند از هزاران ماده شیمیایی طبیعی و مصنوعی آلی و معدنی تشکیل شود. تهیه فیلمهائی از رنگ که تاثیرات مطلوب را به همراه داشته باشند مستلزم به کارگیری استادانه انواع بسیاری از تکنیکهای مهم با استفاده از مواد اولیه می باشد.
بدون شک هرگاه شخصی مواد خامی را که امروزه تهیه کنندگان پوششهای آلی مورد استفاده قرار می دهند با مواد مصرفی 40 سال قبل مقایسه کند از افزایش تعداد.........

ادامه مطلب ...

باران های اسیدی

  

  • water + carbon dioxide → carbonic acid
  • H2O + CO2 → H2CO3
  •  

    لینک

    مروری بر جوهرهای چاپ بر پایه رزین های اکریلیکی آب پایه

    - مقدمه
    قبل از اواسط دهه 1970 ، رزین¬های بر پایه روزین فوماریت (مانند نمک های سدیم و آمین روزین) اصلی¬ترین رزین¬های مورد استفاده در جوهرهای آب پایه بودند، خواص این رزین¬های محلول روزین آب پایه کاملاً مشابه خواص رزین¬های فنولیک روزین و مالئیک روزین پنتا¬اریتریتول¬استرهای مورد استفاده در جوهرهای چاپ لیتوگرافی بود. این دسته از رزین¬ها به دلیل قیمت کم، خاصیت ذاتی پراکنش رنگدانه و قابلیت اصلاح گرانروی و سختی به میزان دلخواه، تا زمان بوجود آمدن چاپ لترپرس مورد استفاده قرار می¬گرفتند. ولیکن با جایگزینی چاپ گراور و فلکسوگرافی آبی به جای سیستم¬های حلالی، این رزین-ها قادر به برآوردن نیازهای سیستم های جدید نبودند.
    جهت دستیابی به محدوده گسترده خواص و گرانروی، استفاده از پلیمرهای امولسیونی رواج پیدا کرده¬است. زیرا از یک سو گرانروی کم آن¬ها استفاده از آن¬ها را در جوهرهای چاپ گراور و فلکسو میسر می¬ساخت و از سوی دیگر با تغییر وزن مولکولی، دمای انتقال¬شیشه¬ای و توزیع اندازه ذرات، امکان دستیابی به خواص مختلف جوهر تولیدی فراهم می¬شد. در نتیجه استفاده از پلیمرهای امولسیونی در ساخت جوهرهای چاپ گراور و فلکسوگرافی جهت چاپ بر روی بسته¬ها، کارتن¬های کاغذی، جعبه¬ها، پاکت¬ها، روزنامه¬ها و دیگر زیرآیندهای منعطف و محصولات کاغذی رواج پیدا کرد. لازم به یادآوری است که موارد مهم در طراحی پلیمرهای امولسیونی مورد استفاده در جوهرهای چاپ پایداری پراکنش رنگدانه¬ها، تشکیل فیلم در دمای محیط و انحلال¬پذیری مجدد جوهر می¬باشد که در بسیاری از انواع امولسیون جوهرها، رزین کمکی این وظیفه را بر عهده دارد. این رزین تا 60 درصد جامد امولسیون را تشکیل می¬دهد و تا 90 درصد نیاز به مواد سطح فعال و پایدارکننده را کاهش می دهد.
    2- انواع جوهر

    ادامه مطلب ...