شیمی - بازرسی فنی

وبلاگ هر هفته یک حدیث به آدرس www.hadis89.blogsky.com منتظر مشتاقان احادیث پیامبر و ائمه معصومین (ع) می باشد.

شیمی - بازرسی فنی

وبلاگ هر هفته یک حدیث به آدرس www.hadis89.blogsky.com منتظر مشتاقان احادیث پیامبر و ائمه معصومین (ع) می باشد.

اندازه گیری سختی موقت :

اندازه گیری سختی موقت :

مواد مورد نیاز :

1- متیل اورانژ :

5/0 گرم متیل اورانژ را در یک لیتر آب مقطر حل کنید.

3- HCl  1/0 نرمال :

 83/0 اسید هیدروکلریدریک را با آب مقطر به حجم cc 100 برسانید.

روش آزمایش :

1-cc  50 از آب مورد آزمایش را در ارلن مایر بریزید.

2- 3  قطره متیل اورانژ بآن بیافزایید.

4- با محلول اسید کلریدریک 1/0 نرمال تیتر کنید تا رنگ محلول پوست پیازی شود.

 

Ht  meq/l =V Hcl × N Hcl × 10

کاویتاسیون

آب یا هر مایع دیگر در هر درجه حرارتی- به ازاء یک فشار معین تبخیر میشود.به عنوان مثال: آب در فشار اتمسفر دریا- در 100 درجه سانتیگراد و در فشار 2/0 اتمسفر- در 20 درجه سانتیگراد تبخیر می گردد.

هرگاه در حین جریان مایع در داخل چرخ یک پمپ-فشار در نقطه ای از فشار تبخیر مایع در درجه حرارت مربوطه کمتر شود- حبابهای بخاری بوجود می آید که به همراه مایع به نقطه ای دیگر با فشار بالاتر حرکت می نمایند.اگر در محل جدید- فشار مایع به اندازه کافی زیاد باشد،حبابهای بخار در این محل تقطیر شده و در نتیجه ذراتی از مایع از مسیر اصلی خود منحرف شده و با سرعتهای فوق العاده زیاد به اطراف و از جمله پره ها برخورد می نمایند.

  در چنین مکانی ، بسته به شدت برخورد ، سطح پره ها خورده شده و متخلخل می گردد.« این پدیده را کاویتاسیون می نامند» .پدیده کاویتاسیون برای پمپ بسیار خطرناک بوده و ممکن است پس از زمانی کوتاه چرخ آن از بین برود.لذا باید از وجود چنین پدیده ای در پمپ جلوگیری گردد.
در پمپ های سانتریفوژ

ادامه مطلب ...

تهیه پتاسیم متاپریدات و تعیین درجه خلوص

هدف از این آزمایش تهیه پتاسیم متاپریدات با استفاده از پتاسیم یدات، پتاسیم پرسولفات، پتاسیم هیدروکسید و نیتریک اسید غلیظ 1:1 و تعیین درجه خلوص آن با استفاده از سنجش مقدار I2 به وسیله پتاسیم تیوسولفات با نرمالیته مشخص می باشد.

اکسی اسیدهای هالوژن دار فراوانی از قبیل HIO ، HIO3 ، HIO4 ، H5IO6 و H4I2O وجود دارند. پریدات ها را از اکسایش یدات ها به وسیله هیپوکلریت در محلول های غلیظ سدیم هیدروکسید تهیه می کنند و دی سدیم پاراپریدات که انحلال پذیری بسیار کمی دارد و رسوب می کند.

2 Na+ + IO3- + OCl- + OH- + H2O → Na2H3IO6 + Cl-

پریدیک اسید در محلول آبی به صورت یون چهار وجهی IO4- و همچنین به چندین شکل آب پوشیده وجود دارد. تعادل های اصلی در محلول های اسیدی عبارتند از:

H5IO6 → H+ + H4IO6-

H4IO6- → H+ + H3IO6

H4IO6- → IO4- + 2 H2O

در محلول های آبی پریدیک اسید به صورت H5IO6 وجود دارد. بخش قابل توجهی از آنیون های یک ظرفیتی منفی، آب از دست داده و به شکل متا، یعنی IO4- در می آید. نمونه های آب پوشیده اصطلاحاً اُرتوپریدات نامیده می شود. تعادل هایی که به pH بستگی دارند به سرعت برقرار می شوند.


ادامه مطلب ...