شیمی - بازرسی فنی

وبلاگ هر هفته یک حدیث به آدرس www.hadis89.blogsky.com منتظر مشتاقان احادیث پیامبر و ائمه معصومین (ع) می باشد.

شیمی - بازرسی فنی

وبلاگ هر هفته یک حدیث به آدرس www.hadis89.blogsky.com منتظر مشتاقان احادیث پیامبر و ائمه معصومین (ع) می باشد.

ایمنی

سر مقاله

مسئله ایمنی ، مسئله ای است که امروز توجه بسیاری از مسئولان و مدیران را در سطوح خرد و کلان جامعه به خود جلب کرده و اقدامات موثری نیز دراین زمینه انجام گرفته است . ولی متاسفانه برغم این توجهات و سرمایه گذاریها ، همه ساله در تمام جهان شاهد حوادث و سوانحی هستیم که موجب مرگ هزاران انسان بی گناه و مجروح و معلول شدن میلیونها انسان دیگر میشود و خسارات جبران ناپذیری به تاسیسات و دستگاه و محیط زیست وارد میکند . افسوس و صد افسوس که گذشته نشان داده که همنوعان سازمانی وقتی بفکر افتاده اند که دیگر برای آنها دیر شده است . ولی ما میتوانیم و قادریم و باید قادر باشیم که گذشته دردناک را دنبال نکینم بلکه باید از تجربیاتی که متاسفانه از درد و رنج نسل های گذشته ناشی شده و برای ما به ارث گذاشته شده استفاده کرده و به آنها ارج گذاریم و سعی کنیم ما نیز از راهی که آنها تجربه آموخته اند ، تجربه اندوزی نکنیم. بیاد بیاوریم که ما نه تنها باید از گذشته عبرت گرفته و راه سلامت را طی کنیم بلکه  رسالت داریم که برای نسل آینده آموخته ای ارزنده بیادگار بگذاریم . کوشش کنیم که عمر طبیعی خود و دیگران را با اعمال نا ایمن خود کوتاه نکنیم . واقعا" چه پر مغز گرفته اند که "مهارت ثمره سالها تجریه است و زمین گیر شدن نتیجه لحظه ای غفلت"

اهمیت استفاده از وسائل استحفاظی

سر انسان یکی از آسیب پذیرترین اعضاء بدن میباشد و حفاظت از سر یک بخش اساسی از تامین سلامت محسوب میگردد . به طور کلی خطرات عمده ناحیه سر عبارتند از :

1-    برخورد با اشیاء سقوط کرده

2-    برخورد سر با اشیاء ثابت

3-    تماس سربا ناحیه برقدار و تجهیزات الکتریکی

4-    گیر کردن موی سر در قسمت متحرک ماشین آلات

5-    آتش گرفتن موی سر

بنابراین استفاده از کلاه ایمنی در بسیاری از مشاغل ضروری است . بعضی ازاین مشاغل عبارتند از : کارهای مختلف ساختمانی ، تاسیسات ، انبارها ، معادن روباز و زیر زمینی و کلیه کارگاههای صنعتی که خطر سقوط اجسام در آنها وجوددارد .آسیبهای وارده در اثر وارد شدن ضربه به سر عبارتند از : سوراخ شدن ، شکستگی ، زخمی شدن پوست و بافتهای زیر پوستی ، ایجاد بیماری صرع ، ایجاد معلولیت و مرگ.

کلاه ایمنی که انواع آنها از آلومینیم ، پلاستیک ، فیبر
شیشه ای و برای  مشاغل مختلف ساخته شده اند ، همگی دارای تسمه های معلق اند. با برخورد ضربه شدید به کلاه ، تسمه ها پاره شده و سر محفوظ می ماند . کلاهی مطلوب است که ضمن داشتن استحکام کافی ، سبک و راحت باشد ، استانداردهای لازم در ساخت آن رعایت شود و فشار وارده به جمجمه را از طریق توزیع نیروی وارده در حداکثر سطح ممکن محدود نماید .

به طور کلی کلاه های ایمنی به سه دسته تقسیم میشوند :

دسته اول : این کلاه ها برای مصارف عمومی استفاده میشوند و محافظت خوبی در برابر ضربه دارند ولی در برابر ولتاژ برق محافظت محدودی دارند .

دسته دوم :   این کلاه ها برای کسانی پیشنهاد میشود که در محیطهای برقدار کار میکند . این کلاه ها در برابر ضربات ناشی از سقوط اشیاء ، شوک الکتریکی ، ولتاژ بالا و سوختکی مقاومند .

دسته سوم : این دسته وزنی سبک دارند و برای محافظتهای محدود پیشنهاد میشوند .آنها سر کارکنان را دربرابر ضربات ناشی از برخورد به اشیاء ثابت محافظت میکنند ولی در برابر سقوط اشیاء یا شوک الکتریکی مقاومتی ندارند.

 تاکنون کلاههای ایمنی جان افراد زیادی را از مرگ حتمی نجات داده اند و به این دلیل برای محافظت از زندگی خود باید آنرا همیشه به سر داشته باشیم .

بر اساس آمار ارائه شده از طرف ILO آسیبهای جمجمه ده درصد کل آسیبها را تشکیل داده ولی بیشترین مرگ و میر و معلولیت را به خود اختصاص میدهند .

در یک کارخانه صنعتی یکی از کارکنان واحد تعمیرات به علت عدم استفاده ازکلاه ایمنی هنگام کار ، جمجمه وی به تجهیزات برخورد نموده و می شکند که پس از آن این فرد دچار بیماری صرع گشته و مرتبا" گرفتار حملات صرعی میگردد .

راههای پیشیگری از وقوع چنین حوادثی به صورت زیراست :

1- انتخاب فرد مناسب از نظر ضریب هوشی و سلامت روانی .

2- انجام معاینات استخدامی .

3- آموزش موثر و کار آمد در ارتباط با خطرات هر شغل و نحوه کنترل آن .

4- انجام ارزیابی آموزش .

5- انجام اقدامات سرپرستی و جلوگیری از رفتار نا ایمن یا
نمونه برداری رفتاری و به کار بردن اقدامات تشویقی و تنبیهی.

نکات ایمنی  پروانه کار

طبق دستور العملهای ایمنی شرکت ملی نفت در خصوص
محوطه های ممنوعه کلیه مناطق پالایشگاه بجز مناطقی که توسط اداره ایمنی مشخص شده اند منطقه ممنوعه بوده و هر گونه کار تعمیراتی دراین مناطق بایستی پس از صدور پروانه کار مربوطه انجام گیرد .

پروانه کار سندی است مکتوب و معتبر که توسط مسئولین محوطه مربوطه صادر و در اختیار گروههای تعمیراتی قرار داده میشود و در آن نکاتی مانند وسیله مورد نظر ،محل کار ، شرایط بازرسی  ، نکات ایمنی مورد نیاز بوضوح مشخص شده است و مسئول اجرای کار با امضای آن آگاهی و شناخت خویش را از خطرات کار فوق اعلام میدارد .

در شرایط بازرسی بایستی کلیه سوالها بدقت خوانده شده و ضمن پرهیز از جواب کلی بدرستی و مطابق با شرایط واقعی کار علامت زده شود .

بطور مثال اگر وسیله ای برقی نمیباشد در قسمت مربوط به قطع برق جواب چرا خیر ذکر شود که وسیله فوق برقی نمیباشد .

* پروانه کار قابل تمدید نمیباشد ودر صورت ادامه کار در نوبتکاری بعد بایستی حتما" پروانه کار جدید صادر شود.

* پروانه های کار بایستی پس از انجام کار توسط افراد ذیربط در قسمت تکمیل کار امضاء و تائید گردد .

* شخصی که مسئول آزمایش گاز است باید کارت مخصوص آزمایش گاز که توسط اداره ایمنی صادر میشود داشته باشد تا پس از آزمایشهای مورد لزوم نتایج را روی پروانه کار ثبت و سپس امضاء نماید .

* چنانچه 2 ساعت پس از صدور پروانه کار گرم تعمیراتی انجام نگیرد پروانه فوق از اعتبار ساقط و باید پروانه دیگری صادر شود .

علل بروز کلیه حوادث به دو دسته تقسیم میشود :

1-     اعمال ناایمن : این اعمال بصورت اگاهانه یا نا آگاهانه از انسان سر می زند و به ترتیب ذیل عبارتند از :

الف – عجله   ب – غرور   پ – غفلت        ت – نا آگاهی

ث – عدم دقت       ج – عدم تمرکز فکر

2- شرایط حادثه ساز  : این شرایط در محیط کار و زندگی سهمی کمتر از اعمال نا ایمن در بروز حوادث ندارند .

 با وجود اینکه شرایط حادثه ساز  اکثر موارد را با تدابیر ایمنی و
 سرپرستی  میتوان پیشگیری کرد ولی در بعضی موارد این شرایط ممکن است مربوط به دستگاهها و تاسیسات ابتدائی باشد که دیگران طراحی و تولید کرده و در اختیار ما گذاشته اند .

 پس ما باید نواقص محیط کار و زندگی را بشناسیم و بمنظور رفع آنها هر چه سریعتر اقدام کنیم . پس هر کس در هر مسئولیتی نواقص محیط کار خود را باید برطرف کند تا حادثه ای به دست خودش ایجاد نشود .

علت بالغ بر شش درصد حوادث را باید در اعمال نا ایمن ، و علت کمتر از چهار درصد حوادث را در شرایط حادثه ساز باید جستجو کرد .

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد